Wat houdt deelname in?

Om 'Eet op maat' te onderzoeken worden er twee groepen gemaakt. Als u besluit deel te nemen wordt u door middel van een loting in één van de twee groepen ingedeeld. De ene groep zal meteen het 'Eet op maat'-programma ontvangen en de andere groep na ongeveer 12 maanden. Het onderzoek naar 'Eet op maat' zal voor deelnemers starten in januari of februari 2012 en zal 12 maanden duren vanaf het startmoment.

Op vier momenten willen wij u vragen een aantal vragenlijsten in te vullen. Deze vragenlijsten gaan over uw eetgewoonten of huishouden (bijvoorbeeld of u wel eens tussendoortjes eet of wat voor servies u gebruikt). Dit zal gelijk bij de start van het onderzoek zijn en na drie, zes en 12 maanden. Ook willen we op deze momenten een aantal lichaamsmaten van u bepalen (bijvoorbeeld lengte en gewicht). Tot slot willen wij u vragen om op deze vier momenten een eetdagboekje in te vullen. Hier in beschrijft u wat u zoal eet op een dag.

Bij de start van het onderzoek en na zes maanden komt een onderzoeksmedewerker bij u langs om de vragenlijsten door te nemen en in te vullen. Hiervoor wordt van tevoren een afspraak met u gemaakt. Na drie en 12 maanden wordt u gevraagd om zelf de vragenlijsten in te vullen. Hierbij ontvangt u duidelijke uitleg van het onderzoeksteam.

Tot slot zijn wij ook benieuwd naar een aantal lichaamsmaten (zoals lengte en gewicht) van uw gezinsleden. Dit kunnen zij bij de start van het onderzoek en na drie, zes en 12 maanden zelf bepalen. Ook hierover krijgen zij duidelijke uitleg van het onderzoeksteam.

Alle deelnemers krijgen als dank voor deelname gedurende het jaar waardecheques, cadeautjes, en nieuwsbrieven.